Home » Inspiratie » Persoonlijk leiderschap & een fitte dagvoorzitter met spierballen

Persoonlijk leiderschap & een fitte dagvoorzitter met spierballen

14 juni 2018 Inspiratie

Persoonlijk leiderschap als fundament

Persoonlijk leiderschap is het fundament van een goede dagvoorzitter! Dit rijtje klopt als een bus voor mij; goede dagvoorzitter = goede gespreksleider = goede leider. Een goede leider neemt eerst de leiding over zichzelf en is nooit uitgeleerd. In je werk, in alles wat je doet neem je jezelf mee. En al helemaal in de rol van dagvoorzitter. Op een stevig fundament is het makkelijk bouwen en staat alles stevig als een rots.

Inspiratie over persoonlijk leiderschap

Uit welke bronnen put ik voor inspiratie over persoonlijk leiderschap?

Ik luister graag naar podcasts. Echte pareltjes vind ik in de Power Talks van Janneke Stielstra en de 100% Inspiratie Podcast van Thijs Lindhout.

Persoonlijk Leiderschap inspiratiebron podcast

Persoonlijk Leiderschap inspiratiebron podcast

Op het seminar ‘Persoonlijk Leiderschap – Geef vorm aan jouw toekomst’, leer ik van Erik Smithuis en Joseph Oubelkas hoe ik op een positieve wijze vorm geef aan mijn toekomst. Hoe ik daadwerkelijk het verschil kan maken voor mezelf en anderen. En hoe ik je om kan gaan met veranderingen en onverwachte situaties.

Lekker relaxed lezend op de bank vul ik mezelf met wijsheid en inspiratie. Soms herlees ik zelfs een boek. ‘Veerkracht’ van Paul Donders pak ik er regelmatig bij. Voor mezelf of om anderen mee te inspireren in een workshop. Alleen al de definitie van Veerkracht zet je aan het denken;

Veerkracht is de vaardigheid van een persoon om met uitdagingen, veranderingen en onverwachte tegenslagen zinvol om te gaan.

 

Persoonlijk Leiderschap inspiratie Veerkracht

 

Toen ik als ondernemer begon, gaf ik mezelf een mooi cadeau. De Zakelijk Succes Academy van Bart van den Belt. Een ware onderdompeling in de essentiële vaardigheden op het gebied van persoonlijk leiderschap, management, marketing en verkopen. Waarom juist deze training? Ik hou van de mix van serieuze zaken met humor. Deze foto zie ik nu ik deze blog schrijf.

Persoonlijk Leiderschap Zakelijk Succes Academy

Persoonlijk Leiderschap Zakelijk Succes Academy

Humor!

Mijn basis onder alle inspiratie is dat ik ervan overtuigd ben dat ik een goed idee ben. Made with Love. Dat is mijn fundament. En daarmee inspireer ik ook graag anderen.

Jij bent echt een goed idee!

Jij bent écht een goed idee!

Persoonlijk leiderschap in de praktijk

Oké, nu van theorie naar praktijk. Alleen aan het lezen van inspirerende boeken, het luisteren naar prachtige podcasts en het bezoeken van gave seminars heb je niets. Het gaat om het DOEN! In de praktijk van het leven van alledag.

Joël van Amerongen schrijft op de cover van zijn boek ‘Krachtig Leiderschap’;

‘Je moet je bewust zijn van wie je bent, van je verantwoordelijkheden en die van anderen. Dit moet vanuit een krachtige innerlijke houding komen, die je in staat stelt om sneller besluiten te nemen. Vervolgens komt het aan op actie. Doe wat nodig is om je doelen te bereiken’.

Winnaarsmentaliteit, spierpijn en daadkracht

Ik kan van mezelf zeggen dat ik best sportief ben. Fanatiek ook. Zet mij tussen een paar lijnen, doeltjes en een bal erbij en ik wil winnen. Laatst deed ik onverwacht een partijtje voetbal mee tijdens de voetbaltraining van onze dochter. Ze hadden een oneven aantal dus kwam de vraag of ik mee wilde doen. Ik was er toch al in sporttenue omdat ik ons zoontje van zes beloofd had naar de training te kijken en ook samen een paar balletjes te trappen. Het rustige balletjes trappen werd dus meedoen aan het partijtje. Gedreven als ik ben, rende ik mijn longen uit mijn lijf. Heb zelfs gescoord! Daarna met een verhit rood hoofd van het veld af. Het was super leuk, heerlijk om lekker nergens aan te denken, alleen achter de bal aanrennen (en scoren natuurlijk). Die nacht al kreeg ik zo’n last van spierpijn dat ik het besluit heb genomen om ook mijn eigen sporten weer serieus te nemen. Kwestie van inplannen en doen. Een sportieve playlist op YouTube zorgt ervoor dat ik in-shape ben. Dat ik lekker kan sporten op mijn moment. Klik hier voor sterke armen in 5 minuten, 1 van mijn favorieten 😉

Dagvoorzitter met spierballen

Wil je een fitte dagvoorzitter met spierballen? Bel mij!


lieselore