Home » Hemelse Schatten

Hemelse Schatten

 

Moeder-dochter relatie

Moeders & dochters.

Allebei gemaakt om leven door te geven.
Allebei sterke vrouwen die vol in het leven staan.
De relatie tussen moeders en dochters is heel speciaal en uniek.
Soms heel lastig vooral in de puberperiode.
Onbegrip, felle woordenwisselingen, kleine of grotere ruzies voeren soms dagelijks de boventoon.

Dit kan je als moeder best eenzaam, onzeker en gefrustreerd maken. En dit is nu net niet wat je wilt!
Recent onderzoek wijst zelfs uit dat moeders van tieners zich het vaakst eenzaam voelen (nu.nl van 29-01-2016)moeder-dochter-relatie

Het is mijn passie om moeders en dochters meer begrip en inzicht te laten krijgen in zichzelf en in elkaar zodat hun moeder-dochter relatie (weer) mooier, intenser en dieper wordt.

Hoe? Door ‘Borrel met puberdochters’.

Voorproefje ontvangen? (ook voor de SMOOR moeders klik hier, dan ontvang je de eerste 7 kaartjes!)

Meer informatie? Neem contact op

Wil je weten hoe Hemelse Schatten en Borrel met puberdochters is ontstaan? Lees dan verder.

Borrel met Puberdochters ontstond spontaan, hoe kan het ook anders, na een borrel met puberdochters. Ik had een verjaardag van mijn vriendin (toevallig ook moeder van puberdochters) en dacht:

‘Help, wat kan ik haar cadeau geven’?

Ze heeft al heel veel, mooi huis, mooie kleding, mooie spullen, alles wat haar hartje begeert. We hebben het wanneer we elkaar zien, naast alle lof over onze dochters natuurlijk, over hoe lastig het soms is met twee puberdochters in huis.

En toen was daar ineens het idee:

Ik geef een borrel met onze puberdochters cadeau.

Waarom: Borrel met Puberdochters? Gewoon om eens lekker aan tafel te zitten met onze meiden en hopelijk een goed gesprek met ze te hebben. En direct een leuk cadeau in de categorie beleving 😉 en daar houd ik van! Dus ik heb een leuke kaart gemaakt als uitnodiging voor deze borrel – direct met datum erbij zodat we dit ook echt gingen doen.

Maar hoe doe je dat? Een gezellige borrel en ook nog een goed gesprek hebben? Hoe kom je zover dat je over de echte dingen van het leven met elkaar in gesprek raakt?

Oplossing kwam door een ander spel met van die kaarten met vragen erop. Deze kaarten legde ik gewoon op tafel nadat we de drankjes en de bitterballen besteld hadden. Mijn eigen dochter riep direct: ‘Néé mam, we gaan toch niet dat spel doen?’ Ik zei: ‘nee, niks verplichts. Ik leg ze neer en wanneer we er zin in hebben kunnen we vragen aan elkaar stellen die op de kaartjes staan. We halen alleen die vragen uit de stapel die we leuk vinden en die stellen we aan elkaar’. Nieuwsgierigheid won het al snel en de meiden bekeken de kaarten. We spraken af dat de meiden de eerste vraag aan ons mochten stellen. Na een paar vragen bekeken te hebben stelden ze lacherig de eerste vraag. Daarna waren wij aan de beurt. En zo is het begonnen.

Het werd een hele leuke middag en we hadden ook mooie diepgang in het gesprek.

Zowel met elkaar als ook tussen ons als moeders en tussen de pubermeiden was het echt een middag die we niet snel meer vergeten. Natuurlijk werd door onze ‘modelpubers’ ook echt heel puberaal gedaan, maar dat hoort er bij. Na deze middag kreeg ik dus het idee voor www.hemelseschatten.nl. En dat zorgt ervoor dat ik jullie nu Borrel met Puberdochters kan aanbieden waardoor je écht in gesprek komt met je puberdochters.